A Travellerspoint blog

Stap 4: nog meer leuke dingen doen

rain 30 °C

IMG_0476.jpgIMG_0474.jpgIMG_0441.jpg

Zozo, worden jullie zomaar ineens verwend met nóg een verslagje binnen drie dagen! Geluksvogels.

Dit weekend zijn we naar Brownsberg geweest, een natuurpark in het district Brokopondo. Om acht uur vertrokken we met een groep van negentien personen naar Brownsberg, met als tussenstop de kabelbaan over de Surinamerivier bij adventurepark Berg en Dal. Als er iets is waarvan ik van tevoren niet had gedacht dat ik het zou doen, is het wel op 35 meter hoogte met 65 km per uur over de Surinamerivier (waar trouwens piranha's zitten) te sjezen aan een kabel.
Er waren zeven kabels met telkens een platform ertussen, waar we langs moesten. De eerste kabel ging wel goed en bij de tweede kabel voelde ik ineens allemaal druppels in mijn gezicht. Toen ik aankwam bij het volgende platform begon iedereen te lachen. Die druppels bleken dus geen regen te zijn, of modder. Olie. Overal. Mijn gezicht, mijn shirt, ogen, oren, haren, alles zat eronder. Gelukkig was ik niet de enige en kwamen er na mij nog een paar zodat ik ook van hun verschrikte met olie besmeurde gezichten kon genieten.
De vijfde kabel was de kabel die op 35 meter hoogte boven de met piranha’s gevulde Surinamerivier hing. Voordat ik kon twijfelen of ik dit wel wilde, zat ik al met mijn katrol vastgeklikt aan de kabel en wenste instructeur Hans me succes. Ik zal eerlijk zijn: ik was doodsbang en toen ik levend en wel aan de overkant stond, trilde ik helemaal. Iedereen die daarna aankwam raakte niet uitgepraat over hoe gaaf het wel niet was, maar ik was eigenlijk stiekem alleen al blij dat ik nog leefde en niet op het platform hoog in de boom flauw was gevallen of was gebeten door een hoogspringende piranha.

Na de kabelbaan reden we door naar het stuwmeer, waar we even hebben gezwommen en de olie van ons af probeerden te poetsen. Bij het bouwen van de Afobakadam, waar het stuwmeer door is ontstaan, was kennelijk heel veel haast. Huizen, bomen etc. etc. staan er allemaal nog, maar dan onder water. Het is ook niet toegestaan om voorbij de bomen te zwemmen. Er zaten ook heel veel kleine visjes, die krengetjes beten!

Na die kabelbaan ben ik nergens meer bang voor.
Behalve misschien voor de vogelspin die we zagen bij het hangmattenkamp toen we aankwamen bij onze overnachtingsplek. Gelukkig hadden wij bedden. Alhoewel, gelukkig? We zaten in het regenwoud, dus alles was klam en nat. ’s Avonds maakten we nog een wandeling door de jungle en toen snapten we waarom iedereen een regenponcho mee had genomen. Het kwam met bakken uit de lucht. Het was eigenlijk de bedoeling dat we veel exotische dieren zouden spotten, maar we hebben alleen kikkers (zes), regenwormen (drie) en vleermuizen (maar liefst vijf) gezien. Het meest memorabele dat ik heb overgehouden aan die wandeling was mijn doorweekte broek en de plasjes water in mijn schoenen.

De ochtendwandeling die we deden was veel mooier. Igor, onze gids, had de dag ervoor gezegd dat we om zes uur weg zouden gaan alleen daarna zei iedereen dat het een grapje was. Resultaat: Romy lag nog lekker te slapen toen er werd aangekondigd dat we weggingen. Ik schrok wakker en ben met pyjama en al in mijn wandelschoenen gesprongen om alsnog mee te gaan. We zagen weer kikkers, maar nu wel een aantal hele mooie. En het uitzicht bij het punt waar we naartoe liepen was echt prachtig.

’s Middags hebben we een wandeling gemaakt naar de Ireneval. Het regende weer, dus we zagen de bui al hangen (haha woordgrap): weer een nat pak. Dus hebben we als echte survivallers geimproviseerd: vuilniszakponcho!
Goed voorbereid gingen we zo op weg. 300 Meter naar beneden klimmen én vervolgens ook weer omhoog. Dat was heel zwaar voor iemand met de conditie van een zwangere zeekoe, zoals ik, maar het was het zeker waard. Zie de foto’s, de waterval was echt heel mooi.
Daarna was het tijd om weer terug naar huis te gaan en ook al schudde de bus de hele weg heen en wee door alle kuilen in de weg, ik heb nog nooit zo lekker geslapen.

90_DSC00816.jpgDSC00750.jpg11295664_8..929590277_n.jpg

Posted by romyasmus 12:53 Archived in Suriname

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint