A Travellerspoint blog

Veel te vlekkeloos

rain

Vorige week is de Republiek Suriname officieel gevallen voor mijn onweerstaanbare charme en heb ik een visum gekregen. Samen met Reisgenoot Manon heb ik deze opgehaald in Amsterdam. Al is 'ophalen' een groot woord, want zo makkelijk ging het allemaal niet.
De reis naar het Consulaat voor de Republiek Suriname ging helemaal vlekkeloos. We reisden met de NS, dus dat was al erg verdacht. Het vinden van het Consulaat ging ook vlekkeloos. Ik ben heel slecht in dingen vinden, dus ook dat was erg verdacht. Eenmaal aangekomen bij het loket werd onze vrees bevestigd. Alles was alweer veel te vlekkeloos . Voor het ophalen van een visum is namelijk een bevestigd retourticket nodig EN DIE HADDEN WIJ NATUURLIJK NIET!
Volgens het reisbureau kon het namelijk ook wel zonder. Volgens de streng kijkende Surinaamse mevrouw achter het loketje niet. Daar sta je dan. Gelukkig leven we in een tijd waarin wij allemaal een mobiele telefoon hebben, daar gebruik van kunnen maken om het reisbureau te bellen, die vervolgens het juiste document mailt, waarna wij gebruik mochten maken van de computer op het Consulaat om het betreffende document te printen.
Documentje inleveren, paspoort inleveren, aanvraag inleveren, geld inleveren, dertig minuten kostbare tijd inleveren en mevrouw Asmus (ze spraken mijn achternaam goed uit!) en mevrouw Reinink mogen het land in!
We moeten ons visum nog wel even verlengen, dus als we aangekomen zijn moeten we naar de vreemdelingenpolitie om er voor te zorgen dat we niet een week illegaal in het land zijn. Toen ik de mevrouw achter het loket om bevestiging vroeg kreeg ik dat op z'n Surinaams: "Ja, ik geloof het wel denk ik. Ik weet het niet. Moet je daar maar vragen."

Posted by romyasmus 07:00 Archived in Netherlands

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint