A Travellerspoint blog

Stap 2: foto's

sunny 31 °C

IMG_0339.jpgIMG_0327.jpgIMG_0319.jpgIMG_0314.jpg
Zo, dat was alweer de eerste week in Paramaribo. Afgelopen zondag hebben Manon en ik een culturele marktentour gedaan. We zijn langs verschillende marktjes geweest: de oude Chinese markt, de nieuwe Chinese markt, een Indonesische markt en een Javaanse markt. Per markt verschilde het nog weer of de mensen Nederlands spraken of niet, maar we zijn al verwend genoeg met het feit dat Nederlands op onze stagescholen de voertaal is, dus dit namen we voor lief. We hebben verschillende soorten vruchten geproefd (ja echt, zelfs ik) en uiteindelijk gingen we naar huis met twee kilo ramboetans. Waarom? De mevrouw achter de kraam vroeg hoe veel en ik zei twee. Ik bedoelde letterlijk twee, zij maakte er twee kilo van. Okeeee, vooruit dan maar weer!
We hebben ook die zondagmorgen een heel apart fenomeen gezien: de vogeltjeswedstrijden. Een grote groep mannen met elk een vogelkooitje in de hand gaat elke zondagmorgen vroeg de strijd met elkaar aan op het Onafhankelijkheidsplein. Twee vogelkooitjes worden op een stok naast elkaar gezet, beiden met een schoolbordje ernaast. Door twee onpartijdige deelnemers wordt dan bijgehouden hoe vaak het vogeltje 'tjiep' zegt. Het vogeltje dat het vaakst tjiept is de winnaar.

Diezelfde dag zijn we ook naar de Paramaribo Zoo geweest, een kleine dierentuin. Naast de zielige aapjes in kooien slingeren er ook gewoon wilde aapjes tussen de bomen. Alsof ze eventjes "Lekker voor jullie," willen zeggen tegen de aapjes in de kooien.
We hebben ook een citytour gedaan door Paramaribo, waarbij we langs het Onafhankelijkheidsplein, de Sint-Petrusbasiliek en Fort Zeelandia kwamen.

We zijn deze week ook met stage begonnen. Donderdagmorgen vertrokken we met de fiets vanaf ons appartement. Natuurlijk ging het meteen al verkeerd, omdat ik eventjes was vergeten dat de mensen hier links rijden en je dus ook links moet fietsen.
Behalve het fietsavontuur was stage erg leuk. Natuurlijk heel anders dan in Nederland, want de kinderen gaan hier maar van 8 uur tot 1 uur naar school en ze hebben dan zelfs nog twee pauzes. De kinderen dragen allemaal een schooluniform (een blauw shirt met 'Nassy Brouwerschool' erop) en ze nemen allemaal hun eigen papier, lijm en schaar mee naar school. Aan het plafond hangen ventilators, anders is het natuurlijk veel te warm in de klas. En digiborden hebben ze nog nooit gezien. Toen ik aan een van de kinderen in de klas vertelde dat we in Nederland computerschermen aan de muur hebben waar we op kunnen schrijven, als een soort grote iPad moest hij lachen. "Ja ja, dat geloof ik niet hoor."

En natuurlijk zou ik jullie heel graag elke dag verblijden met prachtige foto's van dit prachtige land. Jammer genoeg denkt mijn hippe nieuwe camera met wififunctie daar anders over. Omdat hij namelijk die wififunctie heeft, is een kabeltje overbodig. Maar raad eens wat er niet werkt? Juist. De hippe wififunctie. De foto's die bij deze blog staan zijn dan ook verkregen via het volgende stappenplan:
1. De foto wordt gemaakt.
2. De foto wordt vanaf de camera verzonden naar een wifipunt
3. Van het wifipunt wordt de foto verzonden naar een online fotoalbum
4. Het hele album in een keer downloaden moet door middel van een hulpprogramma dat niet werkt
5. Wat er in resulteert dat ik elke foto apart moet downloaden voor jullie

Geniet er dus maar van, er zit behoorlijk wat bloed, zweet en tranen in!

Posted by romyasmus 12:44 Archived in Suriname

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint