A Travellerspoint blog

Stap 3: leuke dingen doen

overcast 32 °C

DSC00599.jpgDSC00594.jpgDSC00527.jpg
Hier weer een verhaaltje uit Suriname!

Het is hier natuurlijk net als wij er zijn grote regentijd. En vorige week maandag regende het zo hard ’s ochtends dat we maar een taxi hebben gebeld en heerlijk droog op stage aankwamen. “Lekker hoor dames, goed geregeld!” riep meneer Rudi, de conciërge, toen we het schoolerf op liepen. Het is maar goed dat we een taxi hadden gebeld, want het bleef de hele dag regenen en het hield niet meer op.

De dag daarop was het 's ochtends droog, dus we dachten met ons goede gedrag: laten we gaan fietsen. FOUTE KEUS. FOUTE. KEUS. Net nadat we op school aankwamen, begon het namelijk gigantisch hard te regenen en het hield de hele dag niet op. Na school zat er dus niets anders op dan door de regen terug naar huis te gaan. Dat was onze eerste tropische douche. Toen we die avond weer eens geen zin hadden om te koken en (voor de derde keer, niet oordelen aub) naar de Pizzahut gingen, stond de hele straat blank.
Op de heenweg konden we er nog wel redelijk omheen lopen, maar op de terugweg (toen regende het ook weer natuurlijk) moesten we pootjebadend naar huis. Het water stond bijna tot aan onze knieholtes en overal lagen dooie kikkers. Kortom: een perfecte dag waarop ik twee keer heb gedoucht en er meteen weer aan herinnerd werd waarom het kikkers ontleden bij biologie mijn nooit aansprak.

De dag daarop had een van de jongens uit mijn klas zijn spreekbeurt over de savannerally. Dat is een race die elk jaar op de savanne in Suriname plaatsvindt. Natuurlijk kwam zijn vader nog even met de rallyauto waar hij tijdens de rally in rijdt even het schoolplein op. Wat dit soort dingen betreft zijn het net Nederlandse kinderen: de auto werd van alle kanten betast en iedereen wilde op alle knopjes drukken.

Het is nu in Suriname ook verkiezingstijd. Aankomende maandag, op 25 mei wordt er een nieuwe president gekozen. De verkiezingen gaan hier alleen wel wat anders dan in Nederland. Als je in de stad loopt, wordt je weg vaak genoeg geblokkeerd door een grote fanfare met ABOP-vlaggen, of je kunt niet fatsoenlijk praten omdat er een gigantische paarse NDP-vrachtwagen met dansende mensen voorbij komt. Misschien moet de PvdA dat eens proberen in plaats van roosjes uitdelen op straat.

Afgelopen zondag zijn we naar de Vlindertuin en de Colakreek geweest. De Colakreek heeft bruin water, erg toepasselijk. De vlindertuin exporteert dus vlinderpoppen, slangen en schildpadjes over de hele wereld. Ze kweken de vlinder voor in hun eigen tuin ook zelf en alle planten die ze nodig hebben ook. Er leven twintig verschillende soorten vlinders in de tuin. Het was erg leuk om al die beestjes te zien, maar foto’s maken was best lastig. Stilzitten doen ze namelijk niet. We mochten ook babyschildpadjes vasthouden, die waren echt heel schattig.

Dit weekend gaan we op trip naar de Brownsberg en het stuwmeer, we gaan dus de jungle in! We gaan ook met een tokkelbaan over de surinamerivier. Zie je het al voor je? Nee, ik ook niet.
DSC00523.jpgDSC00601.jpgDSC00517.jpg

Posted by romyasmus 14:54 Archived in Suriname

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Wat leuk om jullie avonturen te lezen! Mooie foto's ook. Nog veel plezier daar!
Groetjes, Henny van der Zouw

by Henny van der Zouw

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint